De nieuwe naam Wetterstate Langweer


DAT ZEGT GENOEG, TOCH?

LANGWEER KON NIET WACHTEN, OP DIT VERFRISSENDE BOUWPLAN

Eerlijk is eerlijk: voor de inwoners van het dorp was de ‘Stevenshoek’ een wat onduidelijk terrein. Een stoere kade met geschiedenis, fraai dankzij al het avontuurlijke water rondom, maar toch vooral onooglijk ingericht, als een slechte kies in een verder stralend wit gebit. Zoiets valt nog meer op, als de omgeving zo schitterend is. Het lelijke eendje, in een dorp om geweldig trots op te zijn. Doodzonde. Maar moet je nu eens kijken . . . .

Wetterstate gaat de show helemaal stelen. 

Wonen op een bijzondere plek

De ligging

Vanuit je appartement zie je het allemaal. Water, wolkenluchten, zon, hoge bomen aan de overkant. De tikkende masten van schepen in de passantenhaven aan je voeten, de kerktoren van Langweer verderop. Je woont straks op loopafstand van de knusse hoofdstraat vol kleine winkels, gezellige terrassen, een bomenrijke ‘wandelboulevard’ met de oer-Friese naam Buorren.

Altijd wat te doen

Langweer, altijd in beweging.

Beneden vind je altijd wel wat reuring, op de momenten dat je daar iets voor voelt. Het verhaal van een vaartoerist op doorreis, best jaloers op zoveel woongenot met schilderachtig uitzicht. Boven heb je de rust en de ruimte. Knus onder elkaar met een glas op het balkon, in de tuin of op het hoog gelegen, beschutte dakterras.

LEVENDIG LANGWEER

CENTRAAL TUSSEN
DE FRIESE MEREN

Waar een klein dorp heel groot in kan zijn. Langwar - je mag ook Langweer zeggen - aan de Langweerder Wielen is een begrip onder watersporters die van kleinschalig en genoeglijk houden. Dat betekent: wel een watersportwinkel, een zeilschool om de hoek bij Wetterstate, fijne, gastvrije horeca, geen overdreven drukte.

Waterrijk Wonen

Vanaf de aanlegsteiger op de kade bij Wetterstate vaar je zo alle kanten op. 
Via de Kûferd naar het weidse Slotermeer. Via Woudsend - nog zo’n mooi Fries dorp - naar Heegermeer en Fluessen. De mooie route door rietkragen naar het Sneekermeer, op de fiets binnendoor via Boornzwaag en de sluis bij Scharsterbrug naar het Tjeukemeer. Iedere nieuwe dag kan hier voelen als een vakantiedag, zelfs als je geen boot of sloep hebt. Of moeten we zeggen: nóg niet?